— Infoa pennunottajalle —

Tavoitteenani on löytää jokaiselle pennulle juuri se oikea, ja kyseisen pennun luonteelle sopiva koti. Haluan kasvattiemme olevan ensisijaisesti rakastettuja perheenjäseniä, mutta kiinnostus erilaisia harrastusmuotoja (agility, toko, rallytoko, paimennus, näyttelyt, koiratanssi tms.) kohtaan on plussaa.

Pentujamme voi tulla katsomaan ensimmäisen kerran niiden ollessa noin 4 viikon ikäisiä. Haluan tavata jokaisen pennunottajan ennen pennun luovutusta uuteen kotiin ainakin kerran, joten tapaamisen esteenä ei tulisi olla pitkä välimatka.

Luovutushetkellä pentumme ovat vähintään 7-viikkoisia ja pennut luovutetaan Kennelliittoon rekisteröityinä, sirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina, pentutestattuina, useaan kertaan madotettuina ja käsittelyyn tottuneina. Pennun mukaan saa pentupaketin sekä pentuoppaan, jossa on hoito-ohjeet. Koiran kaupasta ja sijoituksesta käytetään Suomen Kennelliiton sopimuksia. Liitän pennunostajat myös Suomen Schapendoes RY:n pentuejäseneksi.

Pentueesta kiinnostuneille tehdään alustava varaus, mutta sitovaksi varaus muuttuu molemminpuolin vasta siinä vaiheessa, kun olen henkilökohtaisesti tavannut pennunottajan/t ja varausmaksu on maksettu, joka on kolmasosa pennun hinnasta. Loppuosa maksetaan pentua noudettaessa.

Toivoisin että jokainen kasvattimme käytettäisiin silmätarkastuksessa, sekä lonkka-ja kyynärkuvissa n. 1-2 vuotiaana. Se antaa arvokasta tietoa kasvattajalle kasvatustyöstä jatkossa, sekä tietenkin koiranomistajalle itselleen koirastaan. Tämä kannattaa hoitaa minun kauttani, jäsenenä saan alennuksen Salpausselän Koirankasvattajien joukkotarkastuksista, jolloin hinta on huomattavasti edullisempi kuin itsekseen käytynä.

Jos jostain syystä et voi enää pitää koiraa itselläsi, ilmoitathan siitä heti minulle, ja etsin koiralle uuden kodin. Jos koira sairastuu, loukkaantuu tai kuolee, ilmoitathan myös näistä. Jos haluat käyttää koiraa jalostukseen, autan ja neuvon mielelläni myös tässä asiassa.

Haluan jatkossakin kuulla uutisia kasvateistamme, ihan joka asiasta! Ottakaa yhteyttä älkääkä jääkö pohtimaan yksinänne, vaikka kysymys tuntuisikin hölmöltä, kysyvä ei tieltä eksy! Autan ja neuvon mielelläni hoitoon ja harrastuksiin liittyvissä asioissa.